5 tekenen dat je het in je hebt om ondernemer te worden

Ben jij een geboren ondernemer? Zit het in jou? Welke eigenschappen hebben ondernemers?

Loop jij al een tijdje met het idee dat je voor jezelf wilt beginnen? Lees dan gauw verder.

Iedereen kan een eigen bedrijf starten, maar er zijn een aantal eigenschappen die succesvolle ondernemers gemeen hebben.

Klinken deze eigenschappen als jou? Dan is de kans groot dat je het in je hebt om ondernemer te zijn.

Hier 4 eigenschappen die je in je moet hebben:

1.Je bent nieuwsgierig

Je houdt van leren, jezelf ontwikkelen en je bent iemand die alles zelf uitpluist. Je laat je niet leiden door “school”, maar neemt zelf cursussen etc. Je leest graag en wil zoveel mogelijk leren.

2. Je bent bereid om vervelende klusjes te doen

In het begin van je ondernemingscarriere zal je alles zelf moeten doen. Je bent niet alleen de CEO, maar ook de receptioniste, accountant en ICT’er. Je zal dus ook vervelende dingen zelf moeten doen. Net zolang totdat jij genoeg verdient en mensen kan aannemen die het voor je doen. Maar zo begint een ondernemer meestal niet.

3. Je bent een leider en geen volger

Are you a bornleader? Doe jij altijd je eigen ding, zet jij trends, kom jij met dingen en volgen anderen? Echte leiders creeren meer leiders ipv volgers. Er zijn teveel volgers in de wereld. De mens is een kuddedier. De meeste volgen de rest. Er zijn er maar een aantal die leiden. Het zit in je, maar vereist ook lef.

4. Je hebt het ondernemerschap niet geromantiseerd

Eigen baas zijn, werken wanneer jij het wil. Ondernemen is hard werken! Zeker in het begin. Voordat jij centen terugziet ben je wel even zoet en ben je vooral bezig met je bedrijf opzetten etc. Er zijn genoeg ondernemers die langere dagen maken dan ze in loondienst deden, voor minder geld en met meer stress.

Ben jij je daar bewust van?

Heb jij deze eigenschappen in je?

Ga ervoor!

Bron: Workjuice, Beeld: Unsplash

Must Read

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here